17 Ağustos 2014 Pazar

Aydıncık Aynalı Göl Mağarası

Yeni keşfedilen bu senede turizme açılan İçel’e bağlı Aydıncık ilçesinin 7,5 km güneydoğusunda, giriş ağzı denize bakan merdivenlerle girilen.
Toplam 555 m uzunluğunda bulunan Gilindire Mağarası, yatay olarak gelişmiş,  fosil bir mağaradır. Akdeniz’in güzel koylarından birinin hemen kenarında bulunan Gilindire Mağarası’nin içi, her türden damlataş oluşumları (sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları, akma taşlar, mağara iğnesi) ile kaplı.

Dev boyutlara ulaşan ve görünümleri son derece güzel olan bu damlataşlar, ana galeriyi çok sayıda salon ve odaya ayırmışlar. 

Bunun yanında mağaranın sonunda bulunan, büyük göl ve bu gölün kenarında yer alan ve adacıklar oluşturan sarkıt, dikit, sütun ve mağara iğneleri mağarayı büyüleyici bir ortama dönüştürmüş.Bazı bölümlerinde yer yer yarasalara rastladık.
1999 yılında tesadüfen keşfedilen mağaranın sonunda ayna gibi parlayan göl mağaraya adını verirken  yöresel adı gilindire olan mağara ortamının sıcak ve havalandırmanın  olmaması yaz aylarında gezmeği zorlaştırsada mutlaka görülmesi gereken muhteşem bir doğa harikası.mutlu kalın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...