19 Şubat 2015 Perşembe

Kıymalı Karnabahar Nasıl yapılır?


Kıymalı Karnabahar kış mevsiminin favori sebzelerinden olan karnabahar yemeğinin bir çeşidi. Kıymalı karnabahar kalorisi ise bir porsiyon için makul ölçü olan 187 kaloridir. 
Kıymalı Karnabahar İçin Gerekli Malzemeler:
1-) 1 kg. karnabahar,
2-) 200 gr. kıyma,
3-) 1 çay bardağı zeytinyağı,
4-) 1 orta boy soğan,
5-) 2 diş sarmısak,
6-) 1 yemek kaşığı biber salçası,
7-) Tuz,Karabiber,
8-) Limon
Yapılışı:
- Soğan doğranır,sarmısaklar kıyılır,
- Kıymayla birlikte kavrulurlar,
- Bir yemek kaşığı biber salçası dahil edilir,
- Beş dakika kadar bu sos pişirilir,
- Bu arada başka bir tencerede karnabaharlar bir taşım kaynatılarak süzülür ve sosun içerisine alınır,
- Karnabaharların üstü kapanacak şekilde sıcak su koyulur,
 Önce üç dakika kadar harlı sonra kısık ateşte pişirilir,
 Tuz ayarı yapılır,  Pişince altı kapatılır,
 Bir limon sıkılıp üstüne gezdirilir.
 On dakika dinlendirildikten sonra karabiberle servisi yapılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...