23 Ekim 2014 Perşembe

YEMEK YEDİKTEN SONRA YAPILAN YEDİ YANLIŞ NELERDİR?

mutlu anne babalar mutlu çocuklar: YEMEK YEDİKTEN SONRA YAPILAN YEDİ YANLIŞ NELERDİR?...
Yemekten sonra hazımsızlık, uyku hali vb. sorunların çözümü için uzmanlar uyarıyor. 
İşte yemekten sonra yapılmaması gereken 7 yanlış:
1- Banyo yapmak: Yemekten hemen sonra alınan duş, kan akışını el ve ayaklara doğru çoğaltıyor. Sindirim sistemi için de zararlıdır. 

2-Yürüyüş yapmak: Yemeğin hemen ardından yapılan yürüyüş, tükettiğin gıdalardaki besinlerin sindirilememesine, yani yediğin yemeğin fayda bakımından hiçbir anlamı kalmamasına sebep oluyor. Yürüyüşü 1 saat sonraya ertelemen her yönden daha faydalı olacaktır. 

3-Kemerini gevşetmek: Yemekten sonra kemer gevşetmek, bağırsak düğümlenmesine sebep olabiliyor. 

4-Sigara içmek: Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, yemeğin hemen ardından yakılan tek bir sigara, 10 sigara içmeye eşdeğer sayılıyor. Ve bu durum kansere yakalanma riski artıyor. 

5-Çay içmek: Türk kültürünün en önemli alışkanlıklarından biri olan yemek üstüne çay içmek de sağlık açısından faydalı görülmüyor. Yemekten hemen sonra içilen çay, demir içeren besin tüketildiyse, yemekle birlikte alınan Demir mineralinin vücut tarafından kullanımını sınırlar. 

6-Hemen uyumak: Yemeğin hemen ardından uyumak sindirim sisteminin yeterince çalışamamasına, bağırsak iltihaplanmalarına ve mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Ayrıca yemeğin ardından hemen uyumak kilo aldırıyor. 

7-Meyve yemek: Yemeğin hemen üstüne yenilen meyve, midenin hava ile dolmasına sebep oluyor.

3 yorum:

  1. Meyve ve çay malesef bir türklerin vazgeçilmez alışkanlığı.Nekadar çok zararı varmış meğerse.Bu güzel bilgiler için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  2. faydalı bilgiler, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. rica ederim sağlık bu hiç ihmale gelmez.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...