21 Temmuz 2014 Pazartesi

ANKARA HACI BAYRAM VELİ TÜRBESİ








Merhabalar
Malum tatildeyim ve şu an Ankaradayim. Havası serin ve yagmurlu geçen günlerinden  birinde, Ankara'nın manevî atmosferinin eşliğinde gelişen ve güzellesen,tarihi özellikleri ile korunmaya çalışılan , ruhani yasanmisligi ile ruhlarin dualarla temizlenip arindigi bir turbedeyiz.Nerdeyse yıllardır gittigim dilek diledigim,dualar ettiğim bir turbedir.
Insanin duygularinda arinmasina yardimci olan bu turbede, ilk defa cilehanenin açıldığına şahit oldum.Kadinlar ve erkekler için ayrı saatlerde içeri girilmesine izin verilen Çile haneye girdigimizde , dar ve geçilmesi zor olan koridorlardan sonra üç çile odasina girmek ve o atmosferde dua etmek harika bir duygu.Yaklasik 4m2.yi geçmeyen bir yerde huzura ermek oldukça zor. Allahın vermiş olduğu sabırla çile doldurmuş olan Hacı Bayram Veli çok büyük bir kişidir. Eğer yolunuz Ankara'ya düşerse mutlaka yeni dizayn haliyle bu atmosferde bulunmanizi ve dua etmenizi tavsiye ederim. Ben bu ziyaretimden ziyadesi ile memnun kaldim.Sizde mutlu ve huzurla kalın. ..

2 yorum:

  1. en sevdiğim yer, Ankara'da yaşarken gönlüm dara düşse hemen kendimi Hacı Bayram Hz.lerinin türbesine atardım...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar sanslisiniz...yureginizi ferahlatacak kendinizi huzura kavusturacak bir yeri kesfetmis ve ruhunuzu huzura kavusturmussunuz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...