31 Ocak 2015 Cumartesi

Evde Nutella (Çokella) Yapımı


Evde yapabileceğiniz bu tarif dogal ve çok lezzetli daha ne olsun tam çocuklarınıza göre.

Malzemeler
Yaklaşık bir bardak ( ⅔ ) tuzsuz kavrulmuş fındık
¾ bardak (bir bardaktan bir yemek kaşığı az ölçüde) yoğunlaştırılmış süt 
Yarım su bardağı ince doğranmış şekersiz çikolata
3 yemek kaşığı bal
Bir mutfak robotu

Yapılışı
Fındıkları robota koyun, içine bir tutam tuz atın ve 5 dakika boyunca fındıklar sıvı kıvama gelene kadar blenderdan geçin.


Ayrı bir tencerede yoğunlaştırılmış süt ve çikolatayı benmari usülü veya mikrodalgada eritin.
İçine balı ekleyin.
Ve mutfak robotunun üzerindeki fındıklara sıcak sıcak dökün.
1-2 dakika daha karıştırın. İşte nutellanız hazır.


 Bu arada  bazılarınızın yoğunlaştırılmış süt nedir dediğini duyar gibiyim, işte  

Yoğunlaştırılmış Süt Tarifi
Malzemeler:
  • 1 su bardağı kaynar su,
  • 1 su bardağı süt tozu (coffee mate değil),büyük maarketlerde  var. Pınar vb.
  • 4 yemek kaşığı toz şeker.
Hazırlanışı:
  • Bütün malzemeyi çukur bir kaseye koyun, el mikseri ile iyice çırpın. İçinde topak kalmamasına dikkat edin. Pürüzsüz bir karışım elde edin.
  • Steril edilmiş bir kavanoza koyun, kapağını sıkıca kapatın. Kapağı çok sıkı kapanacak (tercihen düdüklü tencere, ama sadece kapağını kapatın buharı içinde tutması için pişirme ayarı yapmayın) bir tencereye kavanozun kapağına gelecek kadar su doldurun ve kapağını sıkıca kapayın. İçindeki su kaynadıktan sonra altını kısın ve yarım saat sonra kontrol edin. Bir maşa yardımı ile kavanozu çıkarın ve hafifçe sallayın boza gibi bir kıvama gelmişse yoğunlaştırılmış sütünüz hazır demektir.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...