8 Mayıs 2014 Perşembe

YENİ BEBEK GELİYOR! Ona kardeşi olacağı ne zaman söylenmeli?



Ona kardeşi olacağı ne zaman söylenmeli?
   Çocuğunuz okul çağında ise hemen haberdar olmasında bir mahsur yoktur. Ama okul öncesi çağda ise aşağıdaki uygulamalara gidilebilir.
 9 ay çocuk için uzun bir süredir. Ona hamileliğin ilk aylarından doğacak bebekten bahsederseniz hemen görmek isteyecektir. Bu yüzden ilk 3-4 ay geçtikten sonra söylenmelidir. Söylemeden hamileliğin sorunsuz olduğundan emin olunmalıdır. Yoksa olumsuz bir durumda çocuğun bu şoku atlatması daha zor olacaktır.

 Eğer siz söylemeden komşu, akrabaların yardımıyla çocuk öğrenmişse ya da kendi fark etmişse artık gizlemenin hiçbir anlamı yoktur.
 Ne zaman doğacağını sorduğunda aylardan bahsetmek yerine kar yağdığında ya da ağaçlar çiçek açtığında gibi ifadelerle anlatmayı deneyin. Çünkü okul öncesi çocuklarında henüz zaman kavramı gelişmemiştir.


Hamilelik sürecinde; çocuğun yanında sürekli ne kadar yorgun olduğunuzdan bahsetmeyin. Ufak haylazlıkları karşısında durumunuzdan bahsederek çocukta suçluluk duygusu oluşturmayın.

Dinlenmeye ihtiyacınız olduğunda açıklama yaparak babasının yanına gönderin.

Kardeşine duyduğu merakını gidermek için ekografiye götürmeyin. Bu çocuk için ürkütücü bir deneyim olacaktır. Bırakın hayal etsin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...