26 Haziran 2014 Perşembe

ANTEP USULÜ İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER
Köfte Malzemesi
3su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı karabiber
Yoğurmak için biraz soğuk su
İç Malzemesi
300 gr kıyma
3 adet büyük boy kuru soğan
1 kaşık biber salçası
1 su bardağı Antep fıstığı(fıstık tüm olacak) veya ceviz içi(iri kırılmış)
Zeytinyağı



YAPILIŞI
İç Malzemesi:
Çok küçük doğranmamış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Renk vermesi için tercihinize göre ev yapımı Antep biber salçasından katıp, salçayla soğanı 2-3dakika daha kavurun. Kıymasını katıp kıymanın pişmesine müteakip fıstıkları (veya cevizleri) harcınıza katıp ocağı kapatın.
Köftesi:
İnce bulguru,irmiği,tuz,karabiber ve salçayı su yardımı ile 20 dk kadar iyice yoğurun. köftelerin olmasına yakın unu köfte üzerine serpiştirerek 5 dk daha yoğurun. Un köftenin yaparken ve pişirirken dağılmamasını sağlayacaktır. Köftenin kurumaması için iç harcınızın köfteden önce hazır olması gerekiyor. Ayrıca iç malzemenin sıcak olması köftelerin çatlamasına neden olur.
Şekillendirme ve Pişirme:
Köftelerden yumurta dan biraz küçük parçalar alıp elinizi suya batırarak köftelerin iç kısmını oyun ve iç malzemeyi içerisine koyduktan sonra köfteleri tekrar kapatın. Köftelerin inceliği ve dağılmadan bardak şeklini alması biraz ustalık işi olsa da, birkaç deneme sonunda yapabileceğinizden emin olabilirsiniz. Hazırlanan köfteleri fazla bekletilmeden pişirmenizde fayda var. Pişirme işlemi iki şekilde yapabilirsiniz. Tercihinize göre ya tamamen yağda kızartılır veya önce haşlanıp sonra tavada az yağda gezdirilerek gevremesi sağlanır. Her iki durumda da içli köfte muhteşem bir lezzet. AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...