24 Haziran 2014 Salı
Gaziantep Usulü Yoğurtlu Patlıcan Söğürme (Ali Nazik)
sitelere baktığımda çok tarifle karşılaştım ama bizim yörenin helede annemin yaptığı söğürmeye dayanamam.
Malzemeler:
4 adet közlenmiş patlıcan
4 yemek kaşığı yoğurt (süzme olursa daha iyi)
4 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
250 gr koyun kıyması
yarım kaşık salça
Yapılışı
Patlıcan közlendikten sonra soyuyoruz, İnce ince kıyıyoruz.Yoğurt, sarımsak, tuz ve patlıcanımızı karıştırıyoruz, bir tabağa koyuyoruz.Tereyağıyla kavurduğumuz salça ilaveli kıymayı üzerine döküyoruz.üstüne kırmızı pul biberimizi de üstünde gezdiriyoruz ..Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder