24 Haziran 2014 Salı

Gaziantep Usulü Yoğurtlu Patlıcan Söğürme (Ali Nazik)


 sitelere baktığımda çok tarifle karşılaştım ama bizim yörenin helede annemin yaptığı söğürmeye dayanamam.


Malzemeler:

4 adet közlenmiş patlıcan
4 yemek kaşığı yoğurt (süzme olursa daha iyi)
4 diş sarımsak
Kırmızı pul  biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
250  gr koyun kıyması
 yarım kaşık salça 

Yapılışı

Patlıcan közlendikten sonra soyuyoruz, İnce ince kıyıyoruz.Yoğurt, sarımsak, tuz ve patlıcanımızı karıştırıyoruz, bir tabağa koyuyoruz.Tereyağıyla kavurduğumuz salça ilaveli kıymayı üzerine döküyoruz.üstüne kırmızı pul biberimizi de üstünde gezdiriyoruz ..Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...