25 Haziran 2014 Çarşamba

Antep usulü kuru patlıcan dolması...

mutlu anne babalar mutlu çocuklar: Antep usulü kuru patlıcan dolması...

Malzemeler:

  • Kuru patlıcan - +/-18 adet
  • Kıyma - 200 gram, orta yağlı (ben kıyma katmadım)
  • Soğan - 4 orta boy
  • Sarımsak - 1 baş
  • Pirinç - 1 su bardağı
  • Biber salçası - 2 yemek kaşığı, Antep salçası olmalı (kıyma kullanmazsanız 1 kaşık salça kullanın)
  • Limon tuzu - 1 tatlı kaşığı (veya limon suyu veya 1 kaşık sumak da olur)
  • Karabiber - 1 çay kaşığı
  • Tuz - 1 tatlı kaşığı
  • Pul biber - 1 çay kaşığı
  • Sos için :
  • Biber salçası - 1 yemek kaşığı
  • Limon suyu - 1 limon
  • Zeytinyağı - 4 yemek kaşığı, (kıymasız dolma için 1/2 su bardağı)
  • Su - 1 litre, kaynar

Tarifi:

Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın.
Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. (Tırnağınızı patlıcana batırdığınızda, tırnağınız patlıcana geçmeli) Kaynama işi bittikten sonra patlıcanları soğuk sudan geçirip, bir kenara alın.
Pirinçleri iyice yıkayın ve yarım veya bir saat kadar ılık suda bekleterek süzün.
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın (Rendelemeyin!!! Çok ince olarak keskin bir bıçakla doğrayın).
Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça (Antep Salçası) ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.
Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile doldurun (patlıcanların yarısı kadar iç koyun, yoksa dolmalar patlar) ağızlarını sıkarak, ağız tarafı içe bakacak şekilde tencereye sırayla dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...